Cydjé Sylvian

Cydjé is een verhaal apart. Vanaf haar eerste ademteugjes volgde ze al haar eigen pad en liet niemand haar vertellen wat en hoe ze dingen moest doen. Ze verraste de wereld op jonge leeftijd al met volwassen verhalen en verraste vriend en vijand met haar tomeloze energie en interesses. Ze is altijd al geboeid door de mens in al zijn facetten. Wat de mens doet, wat de mens zegt en vooral wat de mens de voelt. De wereld is haar theater.

Haar keus om visagiste te worden sluit hier dan ook naadloos bij aan. Emotie en theater. Twee onafscheidelijke vrienden. Theater draait om emotie en bij die emotie hoort een rol. Cydjé slaagt erin om het bijpassende gezicht bij die emotie te vinden. Of het nu business is, of uitgaan, of au naturelle, Cydjé zorgt ervoor dat het uiterlijk van de mens bij de op dat moment heersende emotie en rol past. Als het uiterlijk één is met de emotie, speel je je rol sterker. Het uiterlijk versterkt de emotie.

Cydjé is een artiest. Een kunstenaar. Cydjé heeft de gave om de innerlijke schoonheid van iemand naar buiten te  halen. Cydjé vertelt een verhaal. Ze schenkt een beleving. Cydjé verandert mensen in kunstwerken die iets te melden hebben zonder iets te zeggen.

Cydjé Sylvian